Minos Leuven en Leuven Europaclub presenteren in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel: Dit was Europa in 2019! Een humoristisch eindejaarsoverzicht met VRT-journalist Rob Heirbaut en professor Europese politiek aan de UGent Hendrik Vos.

2019 was een bewogen Europees jaar. Theresa May hoopte de dancing queen van de Brexit te worden, maar Boris Johnson stootte haar van haar troon. Spitzenkandidaat Manfred Weber werd aan de kant gezet en het was uiteindelijk Ursula Von Der Leyen die de nieuwe voorzitter van de Europese commissie werd. Kris Peeters hoopte op een elegante exit naar Europa, maar Didier Reynders was hem voor. Het hoogtepunt van 2019 was uiteraard de Europese verkiezingen. De vrees voor toenemend euroscepticisme en populisme was groot, maar bleef uiteindelijk beperkt tot enkele landen.

Om in deze warboel van gebeurtenissen een duidelijke structuur aan te brengen en alles wat te relativeren, kondigen Minos Leuven en Leuven Europaclub met plezier het Europees jaaroverzicht aan: de belangrijkste en sappigste gebeurtenissen van het afgelopen jaar worden op humoristische wijze aan u voorgesteld door Rob Heirbaut en Hendrik Vos.

De inkomprijs (€5) gaat integraal naar vzw Bindkracht, een organisatie die een huis met woon- en zorgomgeving aanbiedt aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking.

Waar? Aula Zeger Van Hee, DV1 – 91.56 (College De Valk, KU Leuven)

Wanneer? 27 november 2019, 20u30