De ‘Leuven-Europa Kring’ (LEUK) werd opgericht in 2019 als een kring van sympathisanten van de Leuven-Europa Club (LEUC), om de Europese gedachte uit te dragen, Europa dichter bij de Leuvense burger te brengen, en om Leuven als pilootregio voor het Europese beleid te promoten.

Alle burgers uit de groot-Leuvense regio kunnen zich bij LEUK aansluiten. Dat betekent dat zij via een mailinglijst zullen uitgenodigd worden voor publieke activiteiten van LEUC en/of mogelijke oproepen tot samenwerking.

Op die manier hoopt LEUC de banden aan te halen met mensen en organisaties in het Leuvense (onder meer de Stad, de universiteit, IMEC, Leuven 2030, Leuven MindGate, …).

LEUK’s eerste publieke evenement vond plaats op 28  januari met een lezing van Jos Delbeke, voormalig directeur-generaal voor Klimaat in de Europese Commissie over zijn boek ‘Towards a climate-neutral Europe. Curbing the trend ‘, in co-organisatie met Leuven 2030.

Op 4 februari 2021 organiseerden we, samen met onze partnerorganisatie Leuven 2030, een online lezing over “Eén jaar European Green Deal”, met vooraanstaande sprekers zoals Elena Visnar Malinovska (DG CLIMA), John Cleuren (DG RTD), en Robert Nuij (DG ENER).

Het volgende evenement is gepland voor juni 2021 en zal focussen op Sociaal Europa.

Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, wisselen we af tussen Nederlands en Engels als voertaal voor onze evenementen.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij LEUK? Laat dan uw gegevens achter via de onderstaande link:

Ik schrijf me in voor LEUK

Hopelijk tot binnenkort!