Boekvoorstelling door voormalig Directeur-Generaal van DG CLIMA Jos Delbeke: Towards a climate-neutral Europe. Curbing the trend

Een volle zaal in de vernieuwde De Hoorn! Er waren een honderdtal belangstellenden gekomen die meegesleept werden door het verhaal van Jos hoe Europa de voorbije jaren voortrekker is geworden in de strijd tegen de klimaatverandering, met reeds een ontkoppeling van de economische groei van de (dalende) CO2 uitstoot. Met de Green Deal wordt echter ons groeimodel zelf geviseerd. Ondanks dat Europa nu al minder dan een zevende bijdraagt tot de wereldwijde uitstoot hebben we geen keus om de leider te worden in de transitie, want historisch zijn de rijke landen verantwoordelijk voor meer dan twee derden van de opwarming met 2°C. Laten we deze kans grijpen, is de boodschap, om Europa een wereldleider te maken in de economie van de éénentwintigste eeuw

Jos Delbeke heeft met zijn boek een standaardwerk gemaakt over het Europees klimaatbeleid. En het is voor iedereen kostenloos te downloaden HIER.

Voor de presentatie van Jos: klik HIER