Welke Rol voor Leuven in het Europa van Morgen?

Op 9 mei, Europa-dag, lanceerden de Europese instellingen (Europees Parlement, Europese Commissie en Europese Raad) gezamenlijk de Conferentie over de Toekomst van Europa, een initiatief om burgers de kans te geven mee vorm te geven aan de toekomst van Europa.

Om bij te dragen aan deze burgerconsultatie organiseert de Leuven-Europa Club (LEUC), in samenwerking met de stad Leuven en de KU Leuven een digitaal panelgesprek over de voortrekkersrol die Leuven kan spelen in Europa in verschillende domeinen, zoals democratie, kennis, cultuur, klimaat en gezondheid en de bijdrage die Leuven kan leveren aan het debat over de toekomst van Europa.

Het panelgesprek gaat door op woensdag 19 mei om 20u.

De sprekers:

  • Stefaan De Rynck, Hoofd Europese vertegenwoordiging in België
  • Mohamed Ridouani, Burgemeester van Leuven
  • Hai-Chay Jiang, Diensthoofd diversiteit & gelijke kansen, Leuven
  • Gerard Govers, Vice-rector Wetenschap & Technologie KU Leuven
  • Wim Robberecht, CEO UZ Leuven
  • Moderator: Saïd El Khadraoui, Adviseur Europese Green Deal en gewezen Europees Parlementslid  

Om in te schrijven: Klik HIER