KU Leuven heeft, in samenwerking met de Leuven Europa Club, Federica Mogherini uitgenodigd om een lezing te geven in Leuven over het huidige Europese buitenlandse beleid. Sinds september 2020 is Mogherini Rector van het Europacollege in Brugge. Daarvoor bouwde ze een indrukwekkend palmares op in Internationale Zaken, onder meer als eerste Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Buitenlandse Zaken en Vice-voorzitter van de Europese Commissie (2014-19), als Italiaans Minister voor Buitenlandse zaken en Internationale Zaken (2014), en als co-chair van de UN Secretary-General’s High-Level Panel on Internal Displacement (2020-21).

Voor alle belangstellenden in het Europees beleid in de huidige turbulente tijden, is dit een uitgelezen gelegenheid om een gezaghebbende stem te horen, in Leuven. KU Leuven rector Luc Sels zal een welkomstwoord uitspreken en Professor Steven Van Hecke van het KU Leuven Instituut voor de Overheid verzorgt de academische inleiding van de lezing.

Sprekers en agenda:

17.00 uur     Welkomstwoord door professor Luc Sels, rector KU Leuven

17.05 uur      Academische inleiding door professor Steven Van Hecke, Instituut voor de Overheid, KU Leuven

17.15 uur     Lezing door Federica Mogherini, rector van het College of Europe: ‘Hoe houden we Europa verenigd in tijden van geopolitieke onrust?’

18.00 uur      Open Q&A sessie gemodereerd door professor Steven Van Hecke, Instituut voor de Overheid, KU Leuven

18.30 uur      Einde

Inschrijven is verplicht, zowel voor deelname in persoon in het Iers College, als voor het bekijken van de livestream. Klik hier voor meer details en de registratielink.