Op donderdag 4 februari organiseerde Leuven Europa Club (LEUC) en Leuven 2030 een boeiende lezing rond één jaar Europese Green Deal en de Europese en Leuvense klimaatambities.

Sinds de lancering van de Europese Green Deal in december 2019 heeft de Europese Commissie een indrukwekkend aantal stappen gezet die de Green Deal ondersteunen. Verwacht wordt dat het jaar 2021 in veel opzichten een cruciaal jaar zal zijn, en dat hierin ook een cruciale rol is weggelegd voor klimaat-ambitieuze steden.

Dit digitale evenement werd gemodereerd door Saïd El Khadraoui. Het werd een boeiend gesprek waarin het publiek kennis kon maken met het Europese klimaatbeleid en hoe zich dat vertaalt op het terrein in Leuven. Een aantal vooraanstaande experten van de Europese Commissie ging het gesprek aan met Katrien Rycken, de directeur van Leuven 2030. Hun presentaties kan je weer vinden door de links hieronder aan te klikken:

Katrien Rycken
Directeur Leuven 2030
One year European Green Deal:
Governance Leuven climate transition approach
Stefaan Vergote
DG Climate, Head of Unit
The European Green Deal: From local to global
Elena Visnar Malinovska
DG Climate, Head of Unit
The European Climate Pact
John Cleuren,
DG Research and Innovation, Senior Policy Expert,
Climate-neutral and Smart Cities
Robert Nuij,
DG Energy, Dep. Head of Unit
Renovation Wave: Greening our buildings, creating jobs, improving lives